Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

EKSEM

Dette er ofte en kronisk og generende hudlidelse med mange forskellige årsager, der ikke sjælden sidder et helt andet sted. Huden er ofte sygdommens reaktionsorgan, som fx. håndeksem ved tungmetalbelastning. I dette tilfælde kan ingen salve helt fjerne eksemet. Det har tendens til at komme tilbage, indtil fx. kviksølvbelastningen er reduceret. Ved eksem på et tilsyneladende tilfældigt hudområde, bør man undersøge den tand der svarer til dette område og udelukke rodbetændelse.

Atopisk eksem, også kaldt børneeksem eller astmaeksem, er en arvelig tendens til følsom hud. Ofte er eksemet væk i puberteten, men dukker op igen efter 20 års alderen, og tvinger nogle til at opgive uddannelser som frisør, automekaniker eller kirurg. Atopikere har ofte en hud med nedsat modstandskraft. Bleeksem der ofte er en svampeinfektion på den fugtige hud, er ofte de første symptomer. Senere kan der komme problemer med vorter og atypiske hudreaktioner på forskellige fødemidler, som såkaldte intolerancer. Det vigtigste i denne sammenhæng, er at forældrene hjælper den unge til at vælge et ikke hudbelastende erhverv.

Tilskud

Zink-tilskud i tabletform og påført huden som salve, har ofte en dramatisk effekt. Calciummangel øger hudens følsomhed. Planteolie (omega-6), inositol, vitamin C og hele B-komplekset styrker huden. Børneeksem kan med fordel forsøges behandlet med koldpresset olivenolie på huden. Bleeksem der ikke skyldes tænder, forsvinder først efter behandling med en effektiv salve mod svamp. Hvis der er problemer ved visdomstænderne i undermunden, forsvinder eksemet ikke før tænderne er i orden. At tænderne er trukket ud er ingen garanti. Hvis der er "glemt" noget af en rodspids, er det nok til at stedet virker som "støjsender" (fokus).


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms