Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

FORKALKNING OG FEDT

Ordet "forkalkning" bruges også i medicinsk litteratur om aflejring af fedt i røråbningen. Dette er en immunologisk proces, der foregår lige under den indvendige slimhinde. Forharsket kolesterol (fri radikal reaktion) tiltrækker immunceller (makrofager), men den egentlige "synder", der starter det hele, er formentlig sukker (advanced glykosylation endproducts=AGE). Disse makrofager "spiser" det farlige, forharskede fedt og danner skumceller. Flere af dem forspiser sig, går til grunde og bliver liggende som forsnævrende fedtaflejringer. Disse aflejringer er "massegrave" med døde makrofager og forharsket fedt. Senere kommer andre stoffer og kalk til.

Når røret trækker sig sammen som følge af calciumbelastningen, kan der opstå kredsløbsproblemer og iltmangelsymptomer i hjerte, ben, hjerne og andre steder. Dermed opstår symptomer som hjertekrampe (angina pectoris), smerter i benene efter få hundrede meters gang, også kaldet "vinduskiggerben" (claudicatio intermittens) og senilitet. Fysisk aktive mennesker har også disse fedtaflejringer, men de har ikke kredsløbsforstyrrelser. Deres årer er ikke i krampetilstand, så aflejringerne får ingen betydning for blodforsyningen. I meget koldt klima kan der alligevel udløses krampe, specielt hvis vi har stresshormoner i blodet eller lige har spist for meget. At immunsystemet har en afgørende indflydelse på denne proces, er bekræftet i dyreforsøg. Hvis man fjerner den kirtel der producerer immuncellerne (thymus) hos nyfødte forsøgsdyr, udvikler de hurtigt svære arteriosklerotiske forandringer.

Nye behandlingsmetoder

Når man skal vurdere nye, medicinske behandlingsmetoder, er det vigtigt at kende disse mekanismer. Kelerende behandling med EDTA kan forbedre kredsløbet hos patienter med forkalkningssygdomme. En af flere effekter, er evnen til at binde calcium og reducere den "synkende" celles calciumforgiftning. Det resulterer i en afslapning af muskelrøret og en udvidelse. En 10% forøgelse af radius i et rørs tværsnit, fordobler den mængde blod der kan flyde i røret, eller i dette tilfælde, pulsåren (Poiseuille's lov). Dermed falder blodtrykket og vi får igen varme fødder.

Tilskud

Der tilrådes en multitablet med alle antioxidanterne, samt ekstra vitamin C, E, B6, Q-10, fiskeolie og selen. Spis grønsager og hold kroppen i gang.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms