Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

FRITURESYNDROMET

Dette er et nyt sygdomskompleks. Det kan ramme unge, der ernæres af fast-food, chips, slik og sodavand. En broget buket af symptomer, gør at de ikke føler sig raske. På den anden side passer hellere ikke ind i de klassiske sygdomsdiagnoser. De er ofte uligevægtige, har indlæringsproblemer, tendens til depressioner, og opfattes ofte af familien som adfærdsforstyrrede.

Solsikke-, soja-, majs- og vindruekerneolie indeholder flerumættede fedtsyrer og vitamin E. Da de er billige i indkøb, anvendes de ofte i storkøkkener og grillbarer i frituregryden. Efter 30 minutter på 2000 C er alt E-vitamin ødelagt, og denne olie bliver omdannet til en giftig "forharskningsessens". Fra dyreforsøg ved vi, at disse olier, specielt hvis de bliver genbrugt, forårsager skader på kredsløb, indre organer og immunsystem.

Hvis kroppen samtidig mangler beskyttende vitaminer og mineraler (antioxidanter), må man ikke undre sig, hvis ens velbefindendet forsvinder! Ved måling af kroppens basiske reservekapacitet inde i cellerne, den såkaldte intracellulære bufferkapacitet, kan man afsløre hvor tæt kroppen er på en inkompenseret forsuring, og dermed sammenbrud af den indre kemi.

Behandling

Her gælder det om at tilføre kroppen de nødvendige råstoffer. Motion vil på dette tidlige stadium gøre ondt værre. Forbud mod frituremad, snacks og forsurende drikke (sodavand, juice, kaffe). Rigeligt med vand, Jettes basebouillon, kartofler, rå grønsager, lidt frugt og de anbefalede kosttilskud i 14 dage. Derefter kan man starte en fysisk genoptræning med små løbeture, der gradvist bliver længere.

Tilskud

Multivitamin-mineral uden jern 1-3 dgl., Vitamin C 750 mg x 3, Vitamin E 700 mg dgl, hele B-komplekset, selen og zink. Hvis sundheden også belastes af tobak, tilrådes acetyl-cystein 200 mg x 3 dgl., hvis ikke det lykkes helt at stoppe med tobakken.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms