Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

HJERNEBLØDNING

Forestillingen om at hjerneblødning svarer til haveslangen der brister på grund af for højt tryk, er stærkt forenklet. Det er ikke nok at reducere et forhøjet blodtryk. Overraskende forskning har vist, at undlader lægen at nedsætte det høje blodtryk, der er forbundet med selve blødningsforløbet, er lammelserne og skaderne efterfølgende, mindre. Det høje blodtryk ser ud til at være kroppens normale reaktion. Den forsøger at opretholde en normal blodforsyning, trods det opsvulmede hjernevæv. Sygdommen opfattes af de fleste forskere i dag, som en akut fri radikal proces (forharskning) i en af hjernens blodårer. En akut forharskningsproces kan formentlig nedsmelte årevæggen, som ved atomreaktionen i Tjernobyl. Forsuring samt mangel på antioxidative vitaminer og mineraler øger risikoen.

Tilskud

Forebyggende gælder de samme principper som ved forkalkning. Er skaden sket, gælder det om at forhindre en sammenklumpning af blodet, og styrke årevæggens antioxidative beskyttelse. Dette kræver stop med tobak og alkohol, tilførsel af basisk kost og ud over antioxidanter i store doser, tilskud af biloba, magnesium, Q-10 og flavonoider. Til fortynding af blodet tilrådes vitamin E i doser på 800-1000 mg dagligt.
 
Husk:
Ved pludselig talebesvær eller lammelser er det vigtigt at ringe efter ambulancen. Hvis der er tale om en blodprop i hjernen kan den fjernes hvis man kommer hurtigt under behandling på hospitalet.
 
 
 

Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms