Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

IMMUNSVÆKKELSE

Et svækket immunsystem med hyppige infektioner rammer både unge og gamle. Det belaster den enkelte, og koster samfundet mange penge. Her er Vitamindoktors 10 råd til styrkelse af et sløvt Immunsystem.
 

1. Sørg for at blive forpustet hver dag! En forkølelse begynder længe før du bliver snottet, men hvis du får frisk luft i lungerne hver dag, kan du hurtigere mærke slim i halsen. Derfor er daglig motion vigtig. Når du kan mærke, at noget er på vej, skal du gøre noget, inden virussen får lov at sætte sig.

2. Tag en kur med c-vitamin, når du kan mærke, at du er ved at blive forkølet. Et halvt til et helt gram hver time i mindst otte timer. Gør du det, bliver du ikke forkølet.

3. Tag et tilskud af magnesium hver dag.

4. Tag et tilskud af calcium hver anden dag. Det er især vigtigt for de mange unge, der fylder sig med junk food og sodavand. De får meget syre i kroppen, og hvis de ikke har calcium nok i blodet, bliver deres immunforsvar svækket, og de risikerer at blive syge.

5. Hold hovedet koldt og fødderne varme. Lad være med at gå rundt med bare ben i sandalerne. Tag godt og varmt fodtøj på. Find ud af, hvor din krops termostat sidder, og indret dig efter den. Nogle er ekstremt følsomme overfor træk, mens andre bør gå rundt med et halstørklæde altid.

6. Undgå stress. Hvis du har problemer på jobbet eller derhjemme er du meget mere modtagelig for at få en infektion.

7. Spis varieret! Hvis du har mange amalgam-fyldninger i tænderne, bør du tage en selen pille hver dag. Selen binder kviksølvet, så det ikke ryger ud i kroppen og svækker immunforsvaret. Vores jord er fattig på selen, så derfor er et tilskud en god idé.

8. Tag et tilskud af zink. Hvis du mangler zink, er dit immunforsvar for aktivt og reagerer for kraftigt mod en infektion. De soldater i din krop, der skal bekæmpe virus, begynder så at sige at bekrige hinanden. Gå ned i en helsekost og bed om at smage en skefuld zink. Hvis du ikke kan smage, at det smager rædselsfuldt, så mangler du zink. Zink er vigtig for smags- og lugtesansen.

9. Tag en multivitaminpille med kobber i. Hvis du ikke får kobber nok, risikerer du, at den ene infektion afløser den anden.

10. Spis fiskeolie hver dag. Hvis du er meget kuldskær, er det måske fordi, du ikke får fedt nok. Fedt er livsnødvendig for os. Hvis du altid har kold næse og fryser fødderne, er det måske fordi du mangler omega 3-fedtsyrer. Og hvis du ikke kan huske og koncentrere dig, er det måske fordi du mangler fedtstoffer, for hjernen består hovedsageligt at fedt.

Tilskud

Acetyl-cystein samt 750 mg vitamin C x 3-8 dgl., Multivitaminpille x 2 dgl. (uden jern men indeholdende selen, kobber og zink), vitamin E (vandopløseligt) 350 mg dgl., olie (omega-3 og -6) 2 dgl., L-carnitin, magnesiumtilskud og natron 1/2 tskf. i 1 glas lunkent vand ca. klokken 10, 16 og 22 indtil infektionen er overstået.
 
Læs mere under afsnittet om immunsystemet.

Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms