Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

KREDSLØBSFORSTYRRELSER

Forkalkning i det store kredsløb viser sig ofte som kredsløbsforstyrrelse i benene. En af symptomerne kan være kolde fødder. Temperaturregistreringen foregår i huden. Når hudens årer ved rygning trækker sig sammen, bliver huden kold. Deraf navnet "rygerben". Det sikreste tegn på dårligt blodomløb i benene er dog det såkaldte "vindueskikkersyndrom". Det viser sig som en krampe i læg- eller benmuskulatur, der tvinger patienten til at stoppe, og "kikke vinduer", også der hvor der ingen er. Senere tiltager symptomerne, så smerterne kommer allerede efter få meters almindelig gang.

Forkalkningsgraden kan let måles med ultralyd, den såkaldte dopplermetode, og udtrykkes som ankel/arm indeks. Det vil sige at man måler blodtrykket i en af de små pulsårer på foden og sammenligner med armtrykket på hver side for sig. Jo lavere trykket på ankelen er i forhold til trykket på armen, jo ringere er kredsløbet. En ankel/arm indeks større eller lig med 1,0 er normalt.

Tidligere var der småt med behandlingstilbudene. Ventede man længe nok, kunne en amputationstruet patient få sat et stykke åre ind af plastik, hvis forkalkningen sad ovenover midten af låret. Grunden til at man ventede så længe, var risikoen for operationskomplikationer, der kunne forværre situationen yderligere.

En ny medicinsk behandlingsmetode, kaldet kelationsbehandling med EDTA, har vist lovende resultater (se afsnit om kelationsbehandling). En dansk opgørelse over 470 EDTA-behandlede patienter, viste god effekt på 84%. Behandlingen er særlig effektiv, når den kombineres med ændret livsstil, som tobaksophør, mager kost og motion. Disse har i sig selv en positiv effekt, men kombineres den med EDTA, øges effekten betydeligt. I vor undersøgelse i Danmark reducerede kun 40% tobakken.

Tilskud

Multivitamin/mineral, samt vitamin E, C, B-komplekset, beta-caroten, magnesium, selen, biloba og Q-10.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms