Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

MELANOM

I de fleste kræftsvulster er der mangel på ilt, hvorfor svulsten dækker sit energibehov ved gæring. Det gør svulsten følsom for frie radikaler, hvilket bliver udnyttet i behandlingen med røntgenstråler og cellegift. Hvis ikke kroppens raske celler er beskyttet af tilstrækkelige mængder antioxidanter (vitaminer og mineraler), kan de også tage alvorlig skade af behandlingen.

I et dyreforsøg med rotter, der blev påført kræft med benzpyren (giver 100% kræft hos rotter), blev dødeligheden kun let reduceret, hvis man enten gav vitamin C, vitamin E eller selen. Gav man imidlertid alle 3 sammen, udviklede 1/3 af dyrene slet ingen svulst, og resten kun godartede. Måske det mest overraskende ved forsøget var, at de forsøgsdyr der havde fået vitamin C, E og selen, alle levede længere end normalt, også længere end de dyr der ikke havde været udsat for det kræftfremkaldende stof benzpyren.

Melanom er en form for hudkræft. Det indtager sammen med kræft i bugspytkirtlen og nogle former for leverkræft, en særstilling i denne sammenhæng. Disse kræftformer er i stand til at optage antioxidanter (vitamin E, glutathion og enzymer) og uskadeliggøre frie radikaler. Det er grunden til at gængse behandlingsformer som stråler og kemo, ikke har nogen effekt overhovedet. Store doser af enkelte antioxidanter fx. selen og alfaliponsyre (anvendes også af sukkersygepatienter for at reducere risikoen for nervebetændelse) har dog i forsøg vist lovende effekt.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms