Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

OVERGANGSALDER

Der diskuteres stadigt om kvinder skal tage hormoner efter menopausen. Der kan siges både for og imod. Argumenter som "det er ikke naturligt" kan være svære at forsvare, for hvad er efterhånden naturligt i denne unaturlige verden? Vi er den eneste race, der er i stand til at leve længe efter at "hundyrets" forplantningsevne er ophørt. Østrogentilskud er forbundet med en let øget tendens til blodpropper, og nogle østrogenfølsomme kræfttyper vil afsløre sig på et tidligere tidspunkt end ellers (se afsnit om kræft).

Det må derfor være symptomernes sværhedsgrad, samt effekten af de her anbefalede tilskud, der afgør hvem der har brug for hormoner. Man skal ikke finde sig i hedeture og svedeudbrud, der kan være så udtalt, at de kræver tøjskift flere gange dagligt.

Tilskud

Det er vigtigt at vide, at de essentielle fedtsyrer kan have en østrogenlignende effekt. 4 kaps. planteolie (omega-6) og 6 fiskeolie (omega-3) bør forsøges over en periode på 3 måneder. Alle hjørnetænder (nr. 3) skal helst være vitale og i orden, da fokale forandringer her kan øge tendensen til blodpropper. Andre vigtige tilskud i denne sammenhæng er flavonoider, Vitamin B6, C og E.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms