Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

OVERVÆGT

Inden du starter en slankekur, så prøv at finde ud af hvad du vejer i forhold til din højde, det såkaldte BMI (body-mass-indeks). Vejer du fx. 65 kg og måler 170 cm, finder du din BMI som følger: 65 kg : (1,70 x 1,70) m2 = 22,5 kg/m2. Let overvægt svarer til 25-30, og over 30 kg/m2 til svær overvægt. Her tillader forskellig kropsbygning og individuelle opfattelser af kropsidéaler glidende overgange. Man skal huske på, at en lille, frembulende mave ikke nødvendigvis er udtryk for overvægt. Den lille mave er næsten obligatorisk når vi bliver ældre, og kan være tegn på tarmsvind og fordøjelsesproblemer (se tidl. afsnit om fordøjelse). Her hjælper kun en forbedret fordøjelsen, og styrket mavemuskulatur. At flytte rundt på lokale fedtansamlinger hos en normalvægtig, er meget svært uden en intensiv træningsindsats, eller også må vi acceptere Skaberens værk, som det nu engang er. Er vi overvægtige ifølge BMI, kan vi godt tabe i vægt, hvis vi følger nogle enkle retningslinier:

  1. Spis ikke mellem måltiderne. Snacks og chips er forbudt.
  2. Drik kun vand, og start hvert måltid med et stort glas (stuetemperatur).
  3. Undgå til dagligt fed mad, som pølser, fed ost, leverpostej, farsvarer (hakkekød). Husk der er ca. 30% fedt i det rene kød.
  4. Undgå til dagligt sødt i form af fx. marmelade, kager og sodavand, og sløjf sukkeret i te og kaffe.
  5. Undgå til dagligt alkohol. Det er umuligt at komme ned i vægt, hvis ikke vi dropper den daglige øl.
  6. Spis dig aldrig overmæt. Vi kan vænne maven til at blive mæt af små portioner. Det tager mindst en måneds tid.
  7. Spis mange dampede eller rå grønsager, men de skal tygges meget omhyggeligt. Spis kulhydrater som kartofler, pasta og brød, men ikke for meget frugt.
  8. Gå ikke til ro en eneste dag, uden at kroppen har fået mindst 10 minutters motion, fx. i form af knæbøjninger, trappegang, cykling, løb, svømning eller havearbejde. Din grundform afgør intensiteten. Undgå overanstrengelse, men fem minutters tandbørstning er ikke nok, specielt ikke hvis du anvender en elektrisk tandbørste! Har du været fysisk inaktiv i mange år, er musklerne omdannet til fedt, og en genoptræning tager minimum 1 år, før motionen kan bidrage til vægttab.
  9. Når du nærmer dig dit mål, fortsættes de gode vaner, der nu er blevet din livsstil. Som belønning er det nye i din fremtidige livsstil, at der i week-enderne er plads til små "udskejelser".
  10. Hav tålmodighed! Det der tabes hurtigt, kommer for hurtigt på igen.

Husk

Hvis din forbrænding ændrer sig pludseligt, og din vægt tilsyneladende stiger hver gang du passerer et køleskab...., så find dig ikke i det. Start med en udrensende faste-kur (se afsnit om faste).

Tilskud

Krom, zink, vitamin Q-10, E, C, B6, fiskeolie og multivitamin dgl. Natron 1 tskf. i 1 glas lunkent vand, ca. kl. 10 og 16 under hele slankeperioden. Husk at kosttilskud er vigtigt i denne forbindelse, da de affaldsstoffer og forsurende komponenter der er deponeret i fedtvævet, ellers vil belaste organismen.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms