Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

SØVNLØSHED

Søvnløshed er et meget almindeligt problem, som de fleste støder på før eller siden. Det der gør dette symptom til et samfundsproblem, er den medicin vi griber til når vi ikke kan sove. Den reducerer søvnkvaliteten og trætter os om dagen, og så kan vi ikke sove uden. Det er vigtigt at vide, at der mindst går en uge fra vi holder med sovepillerne til vor egen søvnmekanisme kan fungere normalt igen. For at sove en udhvilende nattesøvn, skal der være balance mellem den fysiske og den psykiske træthed. Man kan blive så overtræt i sit hoved, at man ikke kan falde i søvn. Først efter at musklerne har brændt stresshormonerne ud af kroppen, virker søvnmekanismen igen. Mange ældre ville få en bedre nattesøvn af at gå en tur om eftermiddagen. Det vil sandsynligvis også gøre sovepillen overflødig.
 
Den naturlige søvn er dyb de første 3 timer. De sidste 3 timer sover vi lettere og i perioder på halvanden time. Sover vi længere end 8 timer kan det øge trætheden dagen igennem.
Start gerne dagen med at gå eller løbe en lille tur inden du spiser morgenmad. Det er nok du bliver lidt forpustet. Det renser kroppen for stresshormoner.
 
Søvnløshed på grund af "tankemylder" kan opstå både ved succes og modgang. Det kræver en speciel teknik. Her kan både yoga og autogen træning være til hjælp, men det kræver undervisning. Den enkleste måde er nok følgende:
 
Lig på ryggen med hænderne på brystet.
Træk vejret dybt og langsomt ud 3 gange
Start muskelafslapningen i ansigtet med spænd og slappe af
Fortsæt med halsen og resten af kroppen, men husk at gå tilbage, hvis anssigtet er spændt i mellemtiden
Efter ca. 1 uges træning falder du i søvn før du når ned til knæerne. Men 
 
Husk fortsat, hvis stress er indblandet: Forudsætningen for en god nattesøvn er følgende: Du bør være lige træt i dine arme og ben, som i dit hoved!
 

Tilskud der ikke giver tilvending: Tryptofan, Melatonin.
 
 
 
 
 
 

Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms