Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

 

Præsentation af Vitamindoktor og  
speciallæge i almen medicin, Knut Terje Flytlie.
 

 
Læge Knut Terje Flytlie er født 1944 i Hommelvik, en lille norsk landsby nord for Trondheim. Han voksede op i nær kontakt med naturen og fik tidligt interesse for livsstilens betydning for sundheden. Allerede i folkeskolen var han fast besluttet på at blive læge.
 
Lægeuddannelsen
Fra Trondhjems Katedral­skole gik turen 1964 til Johannes von Gutenberg universitetet i den tyske by Mainz ved Rhinen. Efter eksamen 1970 fik han sin kliniske erfaring på sygehuse i Danmark, praktiserede for sygesikringen som speciallæge i almenmedicin i 15 år og som flyvelæge for Statens Luftfarts Væsen. 
Efter en studierejse til USA i 1988 har han, i endnu videre udstrækning end tidligere, anvendt biologiske principper i sit daglige arbejde med patienter på Læge Flytlie's Privatklinik, Gludsmindevej 39 i Vejle, telf. 75726090. Studier i Europa og diplomuddannelse i USA, kombineret med den basale, medicinske uddannelse, har givet ham inspirationen til at bekæmpe årsagerne til patientens sygdom, arbejde tværfagligt og receptfrit. Denne arbejdsmetode var ny både for kolleger og myndigheder i Danmark, men efter en gennemgang af klinikkens materiale skriver Sundhedsstyrelsen i brev af 21. marts 2013 blandt andet: "Sundhedsstyrelsen har nu gennemgået det ønskede materiale, og finder at Deres journalføring lever op til kravene i gældende lovgivning og regelsæt. Sundhedsstyrelsen har heller ingen kommentar til Deres behandling."
Dette blev senere bekræftet af tilsynschef Anne Mette Dons over for Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin ved et møde i Sundhedsstyrelsen.  
 
Læge Flytlie har i en årrække haft sin egen lægespalte i et norsk ugeblad og har holdt mange kurser og foredrag om sundhed i ind- og udland. I 4 år havde han sit eget TV-program, et direkte spørgeprogram om sundhed. Han er medstifter og tidligere formand for ”Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin” bestående af 60 læger, tandlæger og andre akademikere (dyrlæger, biologer) med interesse for funktionelle behandlingsprincipper. Han var med i initiativgruppen for etableringen af skandinavisk netværk for komplementær medicin, og har undervist praktiserende læger i alternativ medicin på Den Almindelige Danske Lægeforeningens kurser.
 
HUMANITÆRT ARBEJDE
1975-77 Medlem af "Round Table" Grindsted. 1976 Hjerteforeningen, lokalformand i motionsklubben indtil 1990, løbetræning hver søndag formiddag. 1977 Medlem af "Lions Club", Vejle. 1984 Præsident for "Lions Club" Vejle. 1984 Første formand og grundlægger af "Lions Center" Vejle. 1987 Hjerteforeningens lokalformand i Vejle. 1990-94: Har i perioden holdt foredrag 4-6 gange pr. måned for serviceklubber og foreninger i Syd- og Sønderjylland om sundhed og  livsstil. 1992-94 I vinterhalvåret månedlige foredrag om sundhed og forebyggelse på Center-Klinikken i Vejle 1994-97: Foredrag i ældreklubber og enkelte arbejds- pladser om kost, livsstil og ikke farmakologisk behandling af hjerte og kredsløbssygdomme.
 
Vitaminrevolutionen
Hans erfaringer blev tilgængelige i bogen om kost, livsstil, vitaminer og mineraler med titlen  "Vitaminrevolutionen." Den udkom i Norge i 1996 og i Danmark på forlaget L&R, Fakta, den 1. marts 1998. Den er oversat til svensk og finsk, og er solgt i mere end 150.000 eksemplarer. Nu udsolgt fra forlaget.
 
Trilogien
Den 7.6.2004 udkom efterfølgeren, en trilogi under overskriften "Lægens Guide til Naturlig Sundhed" på forlaget People'sPress: 
"Mad som medicin og Blodtypekost,"
"Vitaminer og Mineraler" og
"Når Naturen Helbreder."
Her finder du opdateret viden om sundhedsfremmende egenomsorg fra ind- og udland. Se en kort beskrivelse af bøgerne her på siden under "Bogen". 
 
Den 11. september 2012 udkom i Norge og Finland. Journalist og forfatter Edda Espeland har interviewet Knut og patienter, og skrevet patienthistorier.   

Informationsdatabase
En stor del af bogen "Vitaminrevolutionen" ligger her på sitet: www.vitamindoktor.dk
Formålet med denne informationsdatabase er at lette adgangen til sundhedsfremmende information og øge interessen for biologisk tankegang i sundhedsvæsenet. Her kan du få svar på spørgsmål om de fleste emner. Du kan også komme i kontakt med læge Flytlie her i "VIP-brevkassen".

Blodtypekost
Læge Flytlie har mange års erfaring med individuel kostvejledning. Han har været konsulent og skrevet forord til bestselleren ”Spis efter din blodtype. Blodtypediæten” og den tilhørende bog ”Lav mad efter din blodtype” på samme forlag. I sine mange foredrag fortæller han bl.a. om sine erfaringer fra klinikken med individuel behandling og den forskning og de principper der ligger til grund.

Ikke kommerciel sundhedsportal
Da Vitamindoktor's sundhedsportal blev søsat i 1996, var intentionen en ren informationsdatabase. Var der spørgsmål man ikke kunne finde svar på i søgedatabasen, kunne man under menupunktet ”DebatForum” gratis og ganske anonymt stille sine spørgsmål og få svar fra Vitamindoktor.  9 år senere måtte vi konstatere, at tiderne havde ændret sig. Idealismen fik i en periode trange kår, da en gruppe embedsmænd i begyndelsen af 2005 indførte censur af flere informative hjemmesider om sundhed og egenomsorg. De uddelte bødeforlæg blandt andre til Radiodoktoren og truede med lukning af flere hjemmesider. Begrundelsen var angiveligt, at disse sider var kommercielle og lovpriste navngivne præparater. Den egentlige baggrund kender vi ikke. "DebatForum" blev herefter afløst af en lukket "VIP-brevkasse". Radiodoktoren blev senere frikendt og fik dommerens ord for at det ikke var strafbart at nævne præparatnavne.

 
VIP Vitamindoktor                                                                                                                       
I et forsøg på at forebygge problemer i denne sundhedsportal, kan interesserede for et årligt kontingent på kr. 400 komme i direkte og anonym kontakt med Vitamindoktor via VIP-brevkassen, få udvidet adgang til informationsdatabase med mange informationer fra bøgerne, mulighed for onlinekonsultationer med adgang til Vitamindoktors spørgeskema og til VIP-shoppen. De besøgendes data er fortrolige og ikke tilgængelige for andre. De handles ikke videre til tredjemand. Vi vil skåne de besøgende for sponsorer og bannerreklamer. Vitamindoktor er og bliver en uafhængig sundhedsportal med et eneste formål: At bidrage til sundhedsfremmende egenomsorg og bedre livskvalitet. 
 

Juridiske forhold
Dette er vigtige forhold som du bør læse inden du anvender denne database.
Læs mere om rettighederne her.
 


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms