Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

VÆSKEMANGEL

Der er mange årsager til væskemangel. De unge føler nok tørst, men anvender kun vanddrivende nydelsesmidler som kaffe, te, cola, øl og vin til at slukke tørsten med. De drikker sig så at sige til væskemangel. Samtidig løber de en stor risiko for syre/base problemer.

En anden type rammer de lidt ældre, der på grund af inaktivitet ikke længere føler tørst, selv ved udtalt væskemangel. De "glemmer" at drikke, og kan ikke forstå, at de kun skal af med en lille portion urin på en hel dag.

Der findes en tredje gruppe. Det er ældre der ikke tør drikke, for de kan ikke komme af med urinen igen, eller også kan de ikke holde på vandet. Den første gruppe er særlig mænd med prostataproblemer. Ofte går de alene med disse problemer, der ikke bliver opdaget, før nyrefunktionen er ved at lide skade. Den anden gruppe er de ældre kvinder der ikke tør drikke, fordi de er lidt utætte,hvis de griner eller nyser, eller får for kraftig vanddrivende medicin, så de ikke når hen til toilettet.

Den fjerde gruppe udtørrede, er netop de ældre, der i årevis har anvendt vanddrivende medicin dagligt, men måske kun har haft behov i perioder, eller bare fået fornyet recepten. De har også ud over væskemangel, lave koncentrationer af mineraler, særligt magnesium og kalium, og derfor øget risiko for forsuring og kredsløbsforstyrrelser.

Tilskud

Behandlingen består i tilskud af vand og evt. magnesium. Til den sidste gruppe er det ofte nødvendigt også at supplere med kalium. Ofte opdager man sin tørst, når man begynder at drikke vand. Men stop drikkeriet, hvis du føler "vandet står til halsen".


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms