Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

VORTER

Vorter skyldes et virus der angriber hud og slimhinder. Vi kender i dag over 60 forskellige varianter af det såkaldte HPV (humant papillomvirus). Dette virus udmærker sig ved, at det ikke kan dyrkes i laboratoriet. Vorterne udvikles 1-6 måneder efter smitten, hvis man er modtagelig. Flere og flere synes at få vorter. Ca. 15% af alle skolebørn har vorter, og kønsvorter hos unge er måske den hyppigste seksuelt overførte sygdom.

Hos børn forsvinder 2/3 af vorterne i løbet af 2 år. Måske er det forklaringen på at vorter skulle kunne fjernes af folk med specielle evner: de blev fx. smurt med flæskesvær, der bagefter skulle graves ned et hemmeligt sted i haven. Hos 1/3 er forløbet ofte flere år, og medicinsk behandling kan komme på tale. Man kan påsmøre et ætsende stof og langsomt i løbet af ca. 3 måneder komme følsomme vorter til livs. Bortset fra ætsning, kan brænding eller frysning komme på tale. Ofte er flere behandlinger nødvendigt.

Husk at fodvorter skal fjernes så skånsomt som muligt. De må ikke fjernes kirurgisk eller med røntgenstråler. Det kan give arforandringer der er meget smertefulde, og som ikke kan behandles yderligere.

Tilskud

Vorter kommer ofte hos børn og unge efter perioder med kraftig vækst. Her mangler kroppen zink. Det har betydning for vor modstandskraft over for virusinfektioner. Det kan også optræde hos voksne (fx. kræftpatienter) med svækket immunsystem. Det er derfor vigtigt at styrke immunsystemet med vitamin C, E, zink og selen. Der bør samtidigt spares på sukker og sodavand da det øger syrebelastningen og forbruger vitaminer og mineraler.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms