Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

ALOE VERA

Aloe er betegnelsen for en planteslægt med ca. 350 arter, der vokser i de tørre, tropiske egne af Afrika, Arabien og Madagaskar. I Skandinavien dyrkes flere arter som stueplanter, hvor man i mange hjem tidligere brugte saften mod brandsår og eksem. De virksomme stoffer består af forskellige anthraquinoner, og kaldes med en fællesbetegnelse for aloin. Det har i mange år været anvendt på medicinske laboratorier, til opsporing af mikroskopiske mængder blod (fx. i afføring). "Aloe vera", aloë barbadensis, er kosmetikbranchens betegnelse for den inddampede saft fra plantens blade, der anvendes i udstrakt grad i hår- og hudplejemidler.

Udvortes har plantesaften bakteriedræbende, karsammentrækkende og sårhelende egenskaber, der bliver udnyttet til behandling af solskoldning, insektstik og brandsår. Saften fra et knækket blad trykkes ud på såret, eller bladets gel lægges mod såret med et bind. Det virker smerte- og kløestillende, og kan også anvendes mod hæmorider og kløe ved endetarmen.

Indvortes har saften en let afførende effekt. Den har også været anvendt til behandling af mavesår. Den bør ikke indtages under menstruation eller graviditet, eller af patienter med tarm- eller nyrebetændelse.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms