Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

GINKGO BILOBA

Dette er det japanske navn på et træ, også kaldet det japanske tempeltræ. Det er så gammelt, at det fortjener betegnelsen "levende fossil". Det har eksisteret i 300 mill. år. Træet er meget hårdført. Efter atombombeeksplosionen i Hiroshima brændte alle træer i kilometers omkreds ned som halmstrå, men allerede året efter havde tempeltræet friske spirer, som den eneste plante overhovedet. Det har ingen naturlige fjender. Hverken insekter, svampe eller virus kan skade dette træ, og ingen ved hvorfor. Det menes dog at skyldes beskyttende stoffer i træets blade.

I Japan og Kina er tempeltræet helligt. Her har bladene i generationer været anvendt som medicin mod kredsløbsforstyrrelser, dårlig koncentrationsevne, nervøsitet og uren hud. Frøene blev anvendt af mændene til at styrke seksualdriften.

Virkning

Hos ældre med begyndende forkalkning og svigtende hukommelse forbedres de åndelige evner. Kredsløbet forbedres, både i benene og i hjernen. Det har en beskyttende effekt på nerver, hjerne og lever (antioxidant). Det har i nogle tilfælde også vist effekt på øresusen (tinnitus), svimmelhed og pludselig høretab hos ældre.

Husk

Der findes mange mærker på markedet. Det er sjældent den billigste der er bedste, da det er koncentrationen af aktiver, der koster penge. Disse er identificeret som flavonoider, terpenoider, carotenoider og et jernafhængigt enzym (SOD). Ingen af disse stoffer kan forklare bilobas virkning. Den skyldes formodentlig et samspil.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms