Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

HVIDLØG

I tusinder af år har hvidløg været anvendt til at forebygge og helbrede sygdom. Historiske beretninger fra grækere, romere og vikinger indeholder anbefalinger om brugen af dette stof som medicin. I 3500 år gamle ægyptiske papyrusruller er der 22 råd om anvendelsen af hvidløg som medicin.

Det virksomme stof er alliin, en aminosyre, der under tyggeprocessen bliver blandet med alliinase. Dermed opstår allicin, der udskilles gennem hud og lunger, og er ansvarlig for den specielle hvidløgslugt. Det kan i en fortynding på 1:125 000 hæmme vækst af bakterier og svampe. I organismen omdannes allicin til til andre aktive stoffer fx. ajoen.

Virkning

Hvidløg fortynder blodet og forebygger forkalkning og blodprop, sænker blodtryk og kolesterol, modvirker svamp i tarmen og uskadeliggør kræftfremkaldende stoffer. Det har en bevarende effekt på kroppen (antioxidant) og stimulerer immunsystemet. Der er ikke beskrevet skader eller bivirkninger af hvidløg.

Husk

Der findes mange hvidløgsprodukter på markedet. I fremstillingsprocessen går nogle stoffer i stykker. De lugtfri er de svageste. Hvis man anvender det naturlige løg, skal maden tilføres hvidløg efter opvarmning, da virkningen ødelægges af varme.


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms