|
|
FORSLAG TIL MÅLTIDER
|
|
Blodtype A |
Blodtype 0 |
Blodtype B |
Blodtype AB
|
Morgenmad |
Vand med citron,
havregryn, korn-
flakes, puffet ris, bog-
hvedeflakes. soya-,
havre- og ris-mælk,
havregrød, øllebrød,
rug-, spelt, ezekiel-
og knækbrød med
gede-, hytte og soya-
ost, marmelade, frugt
yoghurt, kaffe, grøn-,
urtete, rooi busch te.
|
Vand, ezekiel-, rug-
spelt- og knæk- og
glutenfrit brød med
smør, marmelade,
soja-, gede-, feta-
og hytteost, blød-
kogte æg.
Vandgrød (byg),
Boghvedegrød. |
Tykmælk, yog-
hurt, knækbrød,
blødkogte æg,
smør, puffede
ris eller havre-
gryn med skum-
metmælk. Grøn
te, rooi bush og
kaffe. |
Vand med citron,
Havregryn, puf-
fet ris med skum-
metmælk, yogh-
urt og kefir. Alle
typer brød med
ost, dog uden
blåskimmel, brie,
camenbert. Mar-
melade. Kaffe,
urtete, grøn te. |
Frokost |
Rugbrød med sardin
makrel, ørred, laks,
kylling, kalkun, frugt-
pålæg, blødkogte æg.
Salat: Spinat, romaine,
Iceberg og hovedsalat,
med løg, bladselleri,
agurk, radise, reven
gulerod, porre, broc-
coli, rosiner, valnød-
der, græskarkerner,
forårsløg, ærter, blom-
kål, squash, gedefeta
Frugt (undgå banan
og appelsin).
Drik rigelig med vand. |
Rug- og speltbrød
med valgfrit fiske-
og kødpålæg und-
tagen gris og gås.
Salat som under A
med olivenolie,
dog uden blom-
kål, avocado, majs
og kinakål.
Frugt (undgå æble,
jordbær og appel-
sin).
Drik vand eller
Mineralvand. |
Knækbrød og
riskager med
fisk, kød og
kartofler som
under middags-
ret, salat dog
uden majs, to-
mat og radise.
Al frugt dog
uden rabarber
og stjernefrugt.
Drik rigeligt med
vand eller grøn
te. |
Rugbrød med
sardin, makrel
ørred, laks eller
kalkun og blød-
kogte æg.
Salat: Undgå
majs, peberfrugt
radise, avokado
og artiskok.
Frugt: vindrue,
blomme, ananas,
citron, grape og
kiwi, gulerod,
selleri, hvidkål.
Drik rigeligt med
vand.
|
Kaffepause |
Kaffe, te, riskager,
knækbrød og andre
ting fra morgenmads-
listen. Ægte chokola-
de er tilladt. |
Grøn/urtete eller
rooi busch. Ris-
kager og ægte
chokolade. |
Kaffe, grøn te,
Rooi busch te,
knækbrød, ris-
kager med ost.
Chokolade. |
Kaffe, grøn te,
knækbrød, ris-
kager med mar-
melade, gede-
eller hytteost.
|
Middag |
Retter med fisk (und-
tagen fladfisk og hav-
kat), kalkun, kylling,
ris, grønsager (undgå
kartofler, tomat, hvid-
kål, kinakål, peber-
frugter) og lidt pasta
(evt. glutenfri fra hel-
sekost). Rødvin og
vand (undgå øl). |
Retter med kød
(ikke gris og gås),
fisk (ikke havkat),
sødekartofler, ris og
grønsager i stedet
for kartofler. Glu-
tenfri pasta fås i
helsekost. Undgå
hvidkål og blomkål.
Øl, vin og vand. |
Lam, vildt, fisk
og kød som 0,
dog ikke kylling
og skaldyr.
Grønsager dog
uden majs, radis,
avokado og tomat
Øl, vin og vand
dog ikke mineral-
vand. |
Kalkun, lam, fa-
san eller kanin
med rigeligt salat
og grønt. Spis
fisk, men undgå
skaldyr og rød-
spætte. Sød- og
alm. kartoffel.
Vin og øl er ok.
| |