|
INFLUENZA
Efteråret er højsæson for virusinfektioner. Ofte er det børnene der bærer dem hjem fra skole eller børnehave. Kommer infektionen ind i husstanden, bliver de med den dårlige modstandskraft smittet efter tur. Kan man gøre noget selv for at undgå at smitten bliver til sygdomme som influenza og forkølelse?
Den amerikanske forsker i Vitamin C, dr. Robert Catcarth, hævder at en infektion spiser hele kroppens beholdning af Vitamin C i løbet af et øjeblik og medfører en tilstand af akut skørbug. Omvendt, hvis kroppen får tilført tilstrækkeligt med Vitamin C, kan den i det akutte stadie forhindre at influenza-viruset spreder sig i organismen. Ja, han hævder at behandlingen er så effektiv, at vitaminkuren også kan stoppe alvorligere infektioner som leverbetændelse og HIV-smitte. C-vitaminet skal dog gives i gramdoser flere gange i timen de første timer efter at man har været udsat for smitte.
Hos dyrene går denne mekanisme i gang ganske automatisk. De er i stand til at producere sit eget C-vitamin og produktionen bliver mange-doblet mår immunsystemet går i aktion for at bekæmpe en infektion. Selv tager dr. Catcarth 12 g vitamin C hvert kvarter indtil halsen ikke er øm længere (han ligger nok også i sværvægtklassen). Han hævder, at det aldrig har taget ham mere end 2 timer at stoppe en influenza. Selv tager jeg 1 g hver time i 6 timer og efterfølgende 1 g x 3 daglig, hvis jeg mærker der er en infektion på vej. Har jeg været udsat for smitte og vil blot forebygge sygdom, fortsætter jeg med mine 1,5 g x 4 i 2-3 dage i stedet for de 1,5 g x 1-2 jeg tager til hverdag. Vi har en individuel tolerancetærskel i tarmen. Nogle reagerer med diare på 3 g daglig, medens andre kan klare 15-20 g uden problemer. Sørg for at tage et syreneutralt C-vitamin, fx Bio-C Vitamin fra Parma Nord på 750 mg eller som pulver Crystal C fra BIDRO.
Søger du referencer så se under "Vitaminer" og "Vitamin C". |