Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

INFLUENZA

Efteråret er højsæson for virusinfektioner. Ofte er det børnene der bærer dem hjem fra skole eller børnehave. Kommer infektionen ind i husstanden, bliver de med den dårlige modstandskraft smittet efter tur. Kan man gøre noget selv for at undgå at smitten bliver til sygdomme som influenza og forkølelse?

Den amerikanske forsker i Vitamin C, dr. Robert Catcarth, hævder at en infektion spiser hele kroppens beholdning af Vitamin C i løbet af et øjeblik og medfører en tilstand af akut skørbug. Omvendt, hvis kroppen får tilført tilstrækkeligt med Vitamin C, kan den i det akutte stadie forhindre at influenza-viruset spreder sig i organismen. Ja, han hævder at behandlingen er så effektiv, at vitaminkuren også kan stoppe alvorligere infektioner som leverbetændelse og HIV-smitte. C-vitaminet skal dog gives i gramdoser flere gange i timen de første timer efter at man har været udsat for smitte.

Hos dyrene går denne mekanisme i gang ganske automatisk. De er i stand til at producere sit eget C-vitamin og produktionen bliver mange-doblet mår immunsystemet går i aktion for at bekæmpe en infektion. Selv tager dr. Catcarth 12 g vitamin C hvert kvarter indtil halsen ikke er øm længere (han ligger nok også i sværvægtklassen). Han hævder, at det aldrig har taget ham mere end 2 timer at stoppe en influenza. Selv tager jeg 1 g hver time i 6 timer og efterfølgende 1 g x 3 daglig, hvis jeg mærker der er en infektion på vej. Har jeg været udsat for smitte og vil blot forebygge sygdom, fortsætter jeg med mine 1,5 g x 4 i 2-3 dage i stedet for de 1,5 g x 1-2 jeg tager til hverdag. Vi har en individuel tolerancetærskel i tarmen. Nogle reagerer med diare på 3 g daglig, medens andre kan klare 15-20 g uden problemer. Sørg for at tage et syreneutralt C-vitamin, fx Bio-C Vitamin fra Parma Nord på 750 mg eller som pulver Crystal C fra BIDRO.

Søger du referencer så se under "Vitaminer" og "Vitamin C". 


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms