Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

 

 

”TO TING MÅ DEN GODE LÆGE HOLDE SIG FOR ØJE:

AT GIVE NATURENS LÆGENDE KRAFT, PHYSIS, DE BEDSTE BETINGELSER AT VIRKE UNDER,

I DET MINDSTE IKKE SKADE DEN”.

Citat fra Hippokrates’ 1. Epidemibog

I over 2400 år senere, blev hver 4. alvorligt syge patient udskrevet fra vore sygehuse uden diagnose og behandling.

Kære læser.

Glædelig jul. Lad os, her de sidste dage i det gamle år, se tilbage, om vi har lært noget, der kan være med til at forbedre folkesundheden i det nye.

Hovedårsagen til at jeg stoppede som alment praktiserende læge for sygesikringen i 1990, var ønsket om, at hjælpe syge patienter uden diagnose, de såkaldte "det må du lære at leve med" patienter.

Vi er en gruppe læger her i Danmark, som praktiserer tværfagligt og årsagsorienteret efter hippokratiske principper (i dag kaldet Orthomolekylær Medicin). Vi er læger, der vurderer hele menneske. Interessen er også stigende blandt lægestuderende. Vi har pæn tilgang af unge læger til vort selskab DSOM (Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin) med ca. 70 medlemmer.

Jeg er ved at trappe ned (70 år), men min søn Søren viderefører behandlingsmetoden i Speciallægernes Hus i Aarhus. Han har lang aftalebog, så behovet er stort. Hans kone starter i hans praksis i det nye år. De gode resultater var afgørende for hendes ønske om karriereskift fra reumatologi på universitetshospitalet til funktionel medicin hos sin mand.

En ny bog af overlæge, professor Peter C. Gøtzsche: ”DØDELIG MEDICIN OG ORGANISERET KRIMINALITET, HVORDAN MEDICINALINDISTRIEN HAR KORRUMPERET SUNDHEDSVÆSENET”, har også bidraget til, at flere læger nu tør følge sin samvittighed. Peter Gøtzsche er chef for ”The Nordic Cochrane Center” i København og har god dokumentation for sine påstande.

Vi prøver at holde sammen på kolleger inden for funktionel, holistisk medicin i Norden. I flere år var der tradition for, at norske, svenske, finske og danske kolleger blev samlet i Oslo i september måned. Vi er fast besluttet på, at fortsætte samarbejdet og med internationale foredragsholdere. Vi kommer også næste år med en flok holistiske læger og tandlæger med Oslobåden fra København fredag den 11. september.

Vi er ikke nået hertil uden kampe, men nu har Sundhedsstyrelsen skriftligt godkendt vore behandlingsmetoder. Vi kan konstatere, at interessen for syge tænder som medvirkende årsag til kroniske sygdomme nu breder sig i mange specialer. Det er ikke kun hjertekirurger, der inden operationen forlanger, at mundhulen bliver ryddet for tænder med betændelse. Onkologer, reumatologer, neurologer og kirurger generelt kan forbedre behandlingsresultatet ved sanering af betændelser i mundhulen før behandling.

Vi har i år al mulig grund til at ønske hinanden et godt og spændende nytår. Vi arbejder ikke forgæves for bedre folkesundhed. Vi fornemmer allerede et paradigmeskifte, ikke mindst takket være det gode tværfaglige samarbejde med dygtige og ansvarsbevidste tandlæger. De fortjener en stor tak.

Et vigtigt nytårsønske i Danmark skal være, at vore politikere ændrer financieringen af Sundhedsstyrelsen, så den danske stat alene og ikke medicinalindustrien financierer rigets øverste myndighed inden for sundhed i fremtiden. Godt nytår.

 

Med Venlig Hilsen
Knut Flytlie

www.vitamindoktor.dk

 

 


Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms