Sitemap - oversigt over sider Sitemap
Føj til foretrukne Føj til foretrukne
Udskriv denne side Udskriv

 
 

TIN (Sn)

Vidste du at

  • Vi indeholder ca. 12 mg tin per kg legemsvægt, med størst koncentration i lever og milt?
  • Indtagelsen af tin er i gennemsnit anslået til ca. 3-4 mg per dag, med udsving helt op til 38 mg. Den varierer sandsynligvis med industrialiseringsgraden og forbruget af konserves.
  • Tin er placeret blandt de såkaldte essentielle sporstoffer, på trods af at fostre og nyfødte kun indeholder meget små mængder eller slet intet? Dette skyldes et forsøg fra 1974, der viste en dramatisk vækstøgning hos rotter der fik en diæt tilsat tin.

Virkning

  • Organisk tin optages let og udskilles hovedsagelig via galden. Højt indhold af organisk tin i føden kan reducere optagelsen af zink.
  • Tin har muligvis en betydning for kroppens stofskifte (i elektrontransport kæden) og for produktionen af kroppens egne proteiner.
  • Det meste tilføres som tungtoptageligt, uorganisk tin fra frugt- og juice-emballage.

Mangeltilstande

Vor viden om tin er sparsom. Mangeltilstande kendes ikke.

Dagsdosis

Er ikke angivet

Husk

  • Den uorganiske form er den mest almindelige. Organiske tinforbindelser er giftigere, sandsynligvis på grund af den bedre optagelighed.
  • Hos mennesker kan inhalation af tinstøv forårsage lungesygdom (pneumoconiosis).

Til toppen af siden Udviklet af Altero Webdesign i samarbejde med IT-Profil. Vedligeholdes med ADcms